Hoidot

Perinteinen Jäsenkorjaus

Perinteinen jäsenkorjaus on lempeä. turvallinen ja tehokas hoitomuoto. Se on perinteistä mobilisaatiohoitoa, joka avaa ja tasapainottaa koko kehoa ja sopii kaikille. Mobilisaatio tarkoittaa sitä, että hoito on pehmeää, ihmisen luontaisia liikeratoja hyödyntävää, eikä missään tapauksessa nivelten liikeratoja ylittävää, tai kipua tuottavaa. Silloin lihakset, hermosto ja verenkierto voivat toimia tasapainoisesti. Hoito aktivoi myös imunestekiertoa, vapauttaa hermopinteitä ja aktivoi kauttaaltaan aineenvaihduntaa.

Lue lisää: https://www.perinteinenjasenkorjaus.fi/

Mobilisoiva hieronta

Mobilisoivalla hieronnalla lisätään hoidettavan nivelen liikelaajuutta ja helpotetaan kipua. Mobilisoivaa hierontaa voidaan käyttää sekä raajanivelissä että selkärangan nivelissä. Hoito on asiakkaalle aina turvallinen ja kivuton.
Mobilisoivassa hieronnassa hoito kohdistuu lihaskudoksen lisäksi myös itse niveleen, sekä niveltä ympäröiviin pehmytkudoksiin (nivelkapseliin ja nivelsiteisiin). Hoidon aikana niveleen kohdistetaan traktio (veto) tai translaatio (liukuma). Tällöin nivelen liikkuvuus ja aineenvaihdunta kohenevat ja nivel saa keholta tarvitsevansa ravinnon. Näin nivelet pysyvät pitempään terveinä ja hyvinvoivina. Mobilisaatio parantaa nivelten liikkuvuutta, rentouttaa, lisää elastisuutta, sekä kohentaa kudosten verenkiertoa ja ainenvaihduntaa.

Mobilisoiva hieronta on suositeltavaa jos kärsit hermostollisista oireista (esim sormien puutuminen tai pistely), välilevyn repeämästä tai pullistumasta, nivelen liikerajoituksesta ja/tai liikerajoitukseen liittyvästä kivusta (esim. jäätynyt olkapää tai selkärangan lukkotilat), tai yleisestä jäykkyyden tunteesta nivelessä. 

Klassinen hieronta

Rentouttavaa perinteistä hierontaa, joka sopii kaikille. Klassisessa hieronnassa kehon pehmeitä kudoksia käsitellään ja muokataan erilaisin ottein. Sen tarkoituksena on aktivoida elimistöä ja lihaksia, jotta niiden omat parantavat mekanismit aktivoituvat ja erilaiset lihas- ja hermoperäiset vaivat helpottavat.

Vatsan käsittely - lisäpalvelu

Lempeä vatsan alueen hieronta, joka poistaa jännitystä vatsasta, johon stressin tunteet keskittyvät osalla ihmisistä. Se avaa elimistön tukoksia sekä lievittää samalla suolistovaivoja. Saatavana 15 min lisäpalveluna muiden hoitojen yhteydessä.

Purentalihasten hieronta

Purentalihasten käsittelyn tavoitteena on lievittää pään alueen lihasjännityksiä. Hoidossa käsitellään kasvojen ja ohimojen alueen, leuan sisä- ja ulkopinnan, sekä kaulan ja niskan lihaksistoa. Suun sisäpuolelta käsiteltäessä käytetään hanskoja.

Stressiä lievittävät hoidot

Kehon suojelija Vagushermo

Pitkää vagushermoa kutsutaan suureksi, ihmeelliseksi kehon suojelijaksi, koska se pitää yllä tasapainoa hermoston, hormonitoiminnan ja kehon puolustuksesta vastaavan immuunijärjestelmän välillä. Se säätelee sydämen sykettä ja vaikuttaa ruoansulatukseen. Tällä kaikella on suojaava vaikutus terveyteen.

Jos olet jo pitkään kokenut epämääräistä kuormittuneisuuden tunnetta, voi syy piillä hermostosi epätasapainotilassa. Vagushermon aktivoinnin väitetään tuovan helpotusta paitsi stressiin, myös moniin sairauksiin, kuten ärtyvän suolen oireyhtymään, kakkostyypin diabetekseen, krooniseen kipuun, migreeniin, ahdistushäiriöihin ja masennukseen. Kaikki näistä ovat hyvin erilaisia sairauksia. Silti niiden taustalla saattaa olla samaa juurta oleva autonomisen hermoston toimintahäiriö.

Vaatteiden päältä tehtävä käsittely, jossa käsitellään hartiat, korvat, niska, kaula, rintaranka, pallea ja vatsan ja lantion alueita. 

Energeettinen stressivapautus

Päänalueen neurovaskulaaristen heijastepisteiden eli energiatunnepisteiden kautta tehtävä käsittely. Kuuntelevalla energiakosketuksella luodaan yhteys neurovaskulaaristen heijastepisteiden kautta hermoratoihin, meridiaaneihin, sekä pään neurologisiin alueisiin, jotka ylläpitävät mm. tunnemuistia. Energeettinen kosketus näissä pisteissä rauhoittaa aivojen sähkömagneettista toimintaa - primitiivinen aivoalue rentoutuu, jolloin taistele-pakene tila rauhoittuu, verenkierto lihaksissa, elimissä ja rauhasissa lisääntyy auttaen kehoa syvärentoutumaan ja elpymään. Käsittely avaa myös meridiaanien energiavirtauksia, joka aktivoi kehon energiajärjestelmää vapauttamaan stressiä ja tunnetukoksia, sekä tasapainottamaan itseään.

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta toimii kokonaisvaltaisesti vaikuttaen kehoon ja mieleen. Se on rentouttava, rauhoittava ja stressiä poistava hoito. Hoito tehdään istuen vaatteiden päältä.

Hoitoalue ulottuu pään alueen lisäksi niska- ja hartia-alueelle sekä olkavarsiin. Päänalue käsitellään tehokkaasti intialaiseen päänhierontaan suunnitellulla erikoistekniikalla, siinä käsitellään kallonpohja, päänahka, kasvot ja korvantehdet. Päänhieronta vilkastuttaa verenkiertoa, helpottaa päänsärkyä ja migreeniä, rentouttaa sekä helpottaa hartioiden ja niskan jännitystä.

HOT STONE - Kuumakivihieronta

Rentouttava kuumakivihieronta on stressiä laukaiseva ja nautinnollinen hetki keholle ja mielelle. Kuumakivihieronta eli hot stone -hieronta on syvärentouttava ja lihasjännityksiä laukaiseva hyvänolonhoito. Hoito aktivoi aineenvaihduntaa ja lymfanestekiertoa. Hieronta on miellyttävää ja kivutonta. 60min osahieronta ja 90min kokohieronta.

Korva-akupunktio

Korvassa nähdään kiinalaisen lääketieteen mukaan koko keho ja elimet. Hoidon aikana käyn läpi kehon eri heijastepisteitä eli akupisteitä.

Korvan lehtien käsittely vaikuttaa mm. parasympaattiseen hermostoon ja saa aikaan rentoutumista. Hermostovaikutus on tärkeä, mutta vaikutusta tulee myös, kun eri kehonosien alueita käsitellään akupisteiden kautta. Joku saattaa hoidon aikana tuntea vaikutuksen kehossaan juuri sillä hoidettavalla alueella, jota käsitellään korvasta. Muita tuntemuksia kuten raajojen tai kehon alueella lämpöä/painetta/väreilyä, pallean rentoutumisen ja hengityksen vapautumisen tunteen, käsien/ jalkaterien lämpenemisen ynnä muita tuntemuksia.

Korva-akupunktiota voidaan käyttää mm. tuki- ja liikuntaelinten ongelmiin, kipuihin, addiktioihin, unettomuuteen, stressioireiluun, laihdutukseen.  Myös hormonaalisiin vaivoihin on käytetty ja saatu apua usein.

Korva-akupunktiohoidon esteinä ovat vakavat mielenterveysongelmat kuten psykoosi, skitsofrenia, heikentynyt ja hauras yleisvointi, epämääräiset oireilut, joihin liittyy outoja kipuja, laihtumista, voinnin heikkenemistä. Näissä tapauksissa käy lääkärillä ensin. 

Neurosonic -hoidot 

Neurosonicin hyvinvointiteknologia perustuu matalataajuusvärähtelyllä tuotettuun kudosstimulaatioon. Laitteiden sisäänrakennetut elementit värähtelevät kohdentamalla stimulaation tiettyihin ruumiinosiin tai koko kehoon samanaikaisesti. Tämä luonnollinen mekanismi vaikuttaa kehoon ja mieleen autonomisen hermoston kautta tarjoten rentouttavan, korjaavan tai aktivoivan Neurosonic-hetken.
Neurosonic teknologian taika on sen yksinkertaisuus. Värähtelytaajuudet on suunniteltu herättämään kehomme luonnollinen tapa vapauttaa stressiä. Värähtely toistaa tapaa, jolla seepra ravistaa savannilla stressiä pois kehostaan leijonalta paettuaan. Me ihmiset olemme menettäneet tämän kyvyn ravistaa stressin pois kehostamme. Siksi tarvitsemme Neurosonicia: palauttamaan kehoihimme tämän luonnon muovaaman älykkyyden sekä auttamaan meidät eroon stressistä. Lue lisää: https://neurosonic.fi/

 

Esteet Neurosonic-hoidolle: Jos sinulla on akuutti tulehdustila, akuutti veritulppa, aktiivinen syöpä, flunssa ja kuume, välilevyn pullistumat akuutissa vaiheessa, vakava silmäsairaus (mykiön tai linssin irtoamisen vaara, silmäleikkaus), olet raskaana, sinut on juuri avoleikattu tai sinulla on jokin muu verenvuodon vaara. Älä myöskään käytä laitetta samana päivänä, jolloin olet ottanut rokotuksen.

Bemer-hoidot

Fysikaalinen BEMER-verisuoniterapia on hoitoa, joka vaikuttaa kohdennetusti kehosi keskeisiin toimintoihin. Täysin ilman kemiallisia lääkeaineita, sillä se on pelkästään fysiikkaa! Ihmisille tarkoitettu BEMER-hoito edustaa magneettikenttäterapian edelleen kehitettyä muotoa. Se käyttää sykkivää magneettikenttää siirtääkseen ainutlaatuisen, patentoidun BEMER-signaalin kehoomme. BEMER-terapialla on positiivinen, kohdennettu vaikutus vasomotion-liikkeen itsestään säätyvään osaan. (1) Tulos: BEMER-terapian käytöllä voidaan tukea solujen huoltotoimintaa sekä ravintoaineiden ja hapen tuonnissa että aineenvaihduntatuotteiden poiskuljetuksessa. (1/5/6) Lääkinnällisten BEMER-laitteiden vaikutusmekanismia on tutkittu lukuisissa tieteellisissä tutkimuksissa.  


Lue lisää: https://tulitammi.bemergroup.com/fi_FI/human-line/etusivu

Seuraavat kontraindikaatiot on otettava huomioon eli BEMER-hoitoa ei voida näissä tapauksissa käyttää:

 • immunosuppressiohoito elinsiirron yhteydessä, esimerkiksi allogeenisen solusiirron tai luuydin- tai kantasolusiirron jälkeen. Muissa sairauksissa, jotka usein vaativat immunosuppressiota, esim. autoimmuunisairaudet tai ihosairaudet, ei BEMER-terapialle ole kontraindikaatiota.
 • Aktiiviset lääkinnälliset implantit, jotka johtavat stimulointiin (esim. sydämentahdistin, defibrillaattori, aivostimulaattori, lihastimulaattori) tai on tarkoitettu lääkkeiden annosteluun (lääkepumput, kuten esim. insuliinipumput) muodostavat kontraindikaation eikä BEMER-terapiaa saa käyttää.

1 Klopp, R. C., Niemer, W., & Schulz, J. (2013). Pikkuvaltimoiden spontaanin vasomotion-liikkeen fysikaalisen stimuloinnin vaikutukset eri-ikäisten kuntoutujien hoidossa. Journal of Complementary and Integrative Medicine, 10(Suppl), S15-S22. // 5 Levy, B. I., Ambrosio, G., Pries, A. R., & Struijker-Boudier, H. A. J. (2001). Microcirculation in hypertension: a new target for treatment?. Circulation, 104(6), 735-740. // 6 Schmidt, R. F., Lang, F., & Heckmann, M. (Eds.). (2011). Physiologie des Menschen: mit Pathophysiologie. Springer-Verlag, S768

Tutustu kuuluisan keihäänheittäjän Tero Pitkämäen matkaan ja siihen, miten BEMER oli ratkaisevassa asemassa hänen urallaan.

Maailmanmestari, keihäänheittäjä Tero Pitkämäki kertoo kokemuksistaan BEMER -terapiasta. Miten BEMER auttoi häntä parantumaan vakavasta vammasta, leikkauksesta sekä tehostamaan palautumista ja ylläpitämään terveyttä. Hänen inspiroiva tarinansa osoittaa BEMERin mahdollisuudet tukea urheilijoita fyysisten haasteiden voittamisessa ja tavoitteiden saavuttamisessa.

Linkki videoon: https://vimeo.com/404501665/83f4505fe1

Virve Rostin matka parempaan hyvinvointiin: golf, liikunta ja Bemer-terapian voima

Katso videolta Virve Rostin inspiroiva matka kohti hyvinvointia ja siitä, miten golf ja liikunta ovat auttaneet häntä irrottautumaan arjen haasteista ja virkistämään mieltään. Hän kertoo myös, miten BEMER-terapia on auttanut nopeuttamaan hänen toipumistaan leikkauksesta, parantanut unen laatua ja tehnyt hänen aamuistaan energisempiä. Katso video ja anna Vickyn kertoa itse koko tarina hänen kokemuksistaan.

Linkki videoon:
https://vimeo.com/user27927831/virve-rosti

Kontraindikaatiot eli esteet hieronnalle

 • Eräiden sairauksien yhteydessä käsittely saattaa pahentaa oireita, tällöin hierontaa ei suositella.
  Jotkut kontraindikaatiot koskevat vain tietyn alueen hierontaa, jolloin hieronta voidaan tehdä kyseistä aluetta välttäen
 • infektiot ihossa (bakteeri, virus, sieni)-> infektioaluetta ei saa hieroa, muuten kyllä
 • suonikohjut (ei este hieronnalle, mutta suonen päältä ei saa painaa)
 • avohaavat
 • kuume
 • laskimotukos
 • tuore vamma (ruhje, lihas- tai jännerepeämä, paleltuma, luunmurtuma, palovamma)
 • paikallinen tulehdus (lihas, jänne, limapussi, luukalvo)
 • pahanlaatuinen kasvain
 • meneillään olevat syöpähoidot
 • diagnosoimattomat kyhmyt
 • huonokuntoinen iho
 • perussairaus ei ole hoitotasapainossa (esim. diabetes, astma, sepelvaltimotauti, nivel- ja lihasreuma, epilepsia, kihti)
 • verisuoniproteesi
 • verenvuototauti
 • suurentuneet imurauhaset
 • tyrä
 • iskeeminen kudos
 • spastiset halvaukset
 • päihtymys
  Jos olet epävarma hieronnan sopivuudesta itsellesi, keskustele oman lääkärisi kanssa ennen hierontaan tuloa.